Łączenie z bana Sql

Dyskusja w 'Archiwum' rozpoczęta przez użytkownika SzynuszPL, Mar 13, 2012.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    Witam mam problem iż nie wiem czy dobrze wypełniam config FigAdmina w dane a wydaje mi się ze dobrze proszę o pomoc o zrobienie do konca banliste serwer mam na www.sored.pl bazę również mam na sored i jak włanczam w configu figadmina bazę i poźniej serwer to w w konsoli lub w logach jakiś bład mi się wydaje taj jak by plugin nie mogł połaczyć się może źle baże utworzyłem czyli jakieś kodowanie czy coś proszę o pomoc jak bedzie działać to będzie wysoka nagroda nawet pieniężna jak będzie działać banlist w dniu 13 marca!!!
     
  2. MariuszT
    Offline

    MariuszT Nowicjusz

    Wiadomości:
    11
    Polubienia:
    11
    Punkty:
    53
    Mógłbyś używać słownika i przecinków...

    Pokaż błąd jaki wyskakuje Ci w logach.
     
  3. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    @MariuszT wybacz szybko piszę i nie zwracam uwagi na na pisownie ;)


    a co do screena zaraz podam
     
  4. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
  5. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    co mam wpisać tutaj?

       $server = "mysql.sored.pl:3306";  ??
       $dbuser = "root";
       $dbpass = "root";
       $dbname = "minecraft";
     
  6. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    usuń :3306 z $server, ustaw dane do mysql.

    ładny triple-post. nie dało się w jednym?
     
  7. MariuszT
    Offline

    MariuszT Nowicjusz

    Wiadomości:
    11
    Polubienia:
    11
    Punkty:
    53
    $server chyba jest OK. Na razie spróbuj tego nie ruszać, zobaczymy. To :3306 można usunąć bo pewnie masz domyślny port ustawiony.
    $dbuser - nazwa użytkownika do bazy
    $dbpass - hasło dla użytkownika
    $dbname - nazwa bazy danych
     
  8. Hastexe
    Offline

    Hastexe Nowicjusz

    Wiadomości:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    6
    W dodatku musisz dodać zapytanie do bazy o czym mówi linia nr. 34

    PHP:
    1. CREATE TABLE IF NOT EXISTS `banlist` (
    2.   `name` varchar(32) NOT NULL,
    3.   `reason` text NOT NULL,
    4.   `admin` varchar(32) NOT NULL,
    5.   `time` bigint(20) NOT NULL,
    6.   `temptime` bigint(20) NOT NULL DEFAULT '0',
    7.   `type` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
    8.   `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    9.   `ip` varchar(16) DEFAULT NULL,
    10.   PRIMARY KEY (`id`) USING BTREE
    11. ) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 ROW_FORMAT=COMPACT AUTO_INCREMENT=1 ;
     
  9. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    no wybaczcie mi ale ***** jakieś błędy!

    na forum są
     
  10. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    nie zrobiłeś nic, co napisaliśmy. czego oczekujesz? samo się nie naprawi.
     
  11. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    wpisałem dane Sql do skryptu -;-

    może mam jakiś stary skrypt?
     
  12. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    Zrobiłeś to, o czym napisał Hastexe? Spakuj pliki całego skryptu i wrzuć w załączniku.
     
  13. MariuszT
    Offline

    MariuszT Nowicjusz

    Wiadomości:
    11
    Polubienia:
    11
    Punkty:
    53
    Z podanych błędów wynika, że skrypt PHP nie jest skonfigurowany. Wpisałeś użytkownika "dragonta" ale hasła dla niego już nie podałeś...
     
  14. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1

    sorki tego nie zauważyłem to gdzie co jak mam poprawic w bazie w tej tabeli banlist?
     
  15. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    po co bierzesz się za takie coś, skoro nie masz o tym żadnego pojęcia...

    wpiszesz to w phpmyadmin
     
  16. MariuszT
    Offline

    MariuszT Nowicjusz

    Wiadomości:
    11
    Polubienia:
    11
    Punkty:
    53
    Jak masz tabelę banlist to na razie jej nie ruszaj. Możliwe, że jest z nią wszystko OK. Na razie zajmij się skryptem PHP, skonfiguruj go jak należy.
     
  17. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    któryś z was ma skypa albo TeamViwera bo pokazałbym któremuś z was skrypt PHP bo tu się trochę boje z danymi

    tak wygląda cały skrypt

    chyba wszystko dobrze jest ;x
     
  18. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    podaj wartości z $dbuser i $dbname.
     
  19. SzynuszPL
    Offline

    SzynuszPL Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
     
  20. UnekPL
    Offline

    UnekPL Początkujący

    Wiadomości:
    31
    Polubienia:
    8
    Punkty:
    8
    wrzuciłeś ten skrypt w dobre miejsce na ftp? bo na stronie wyświetla zupełnie inne dane...
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.