IE, Chrome.... co maja wspolnego z Mozilla ?

Dyskusja w 'Archiwum' rozpoczęta przez użytkownika ssobieraj, Mar 5, 2012.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ssobieraj
    Offline

    ssobieraj Nowicjusz

    Wiadomości:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty:
    8
    Witam...

    Dzis w pracy robiilem prosty skrypcik w php, ktory wyswietli mi różne css-y do różnych przeglądarek... wiec wyswietlilem zawartosc :
    Kod (text):
    1. $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    W ie oraz chrome, pojawilo sie tam slowo "mozilla", czy ktos z was wie o co chodzi ? :) tak z ciekawosci pytam.
     
  2. Wert
    Offline

    Wert Znany

    Wiadomości:
    1,453
    Polubienia:
    554
    Punkty:
    268
    Chromiaki tworzyli w oparciu o Open Source Mozilli, może to to?
    Kiedyś widziałem ten napis ale zapomiałem o nim;P

    Wpisz w mozilli about:mozilla :D
     
  3. ssobieraj
    Offline

    ssobieraj Nowicjusz

    Wiadomości:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty:
    8
    No i to jest lekka wada z open source... dlaczego np. micro$oft korzysta z dobrodziejstw Mozilli ? maja tyle kasy a idioci nie zrobili przez tyle lat dobrej przegladarki, niech spi... :)

    IE i Mozilla, oraz Windows7 i KDE ehh
     
  4. Viper993
    Offline

    Viper993 Początkujący

    Wiadomości:
    63
    Polubienia:
    33
    Punkty:
    28
    Google ma też dużo pieniędzy. Mają dużo programistów, tylko, że jak chcą to zrobić tak "na szybko" no to cóż.
     
  5. Wert
    Offline

    Wert Znany

    Wiadomości:
    1,453
    Polubienia:
    554
    Punkty:
    268
    Chromium jest najlepszy, mozilla dużo żre ale wg. mnie jest stabilna, a IE to żałosć...
    Safari jest też spoko, podobne do Opery mi się wydaje:p
    Wszystkich używałem i:
    1.Chrome
    2.Mozilla
    3.Safari i Opera
    4. IE :p

    Że nas w miejscach publicznych zmuszają do korzystania z ostatniego...
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.