Problem z połaczenien (hamachi)

Dyskusja w 'Archiwum' rozpoczęta przez użytkownika qwe123, Mar 5, 2012.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    itam.

    A wiec tak:Minecraft 1.2.3 server  bukkit 1.2.3-R0.1 ,Postawiłem server na najnowszej wersji Hamachi wszystko pieknie ładnie działa, zadnych problemow nie miałem. Widze server na swoim komputerze wysztko działa, Lecz jak ktoś chce wejsc do mnie na server Nie Widzi Go... Jestesmy połaczeni siecia Hamachi mam zrobione konto wszystkie ustawienia sa poprawie wpisane (1000 razy sprawdzalem).


    -Instalowałem inne wersje gier minecraft oraz serverów.
    -Skanowałem komputer antivirusami (moi koledzy tez)
    -Usuwałem hamachi i na nowo je instalowałem zakładałem nowe konta uzytkownikow (zeby ip na hamachi mi sie zmieniał)
    -Usuwałem wszystkie pliki minecrafta oraz hamachi dla pewnosci zeby nic sie ze soba nie gryzlo
    -Wszyscy mamy ta samą wersje gry, systemu operacyjnego, javy hamachi itp itd...


    Juz naprawde nie wiem w czym moze lezec problem... Najdziwniejsze jest to ze przed wejsciem wersji 1.2.3 wszystko działalo normalnie wszyscy widzieli moj server, nie było zadnych broblemów, dopiero po update wszystko sie posypało. Update servera przeprowadziłem poprawinie (działa mi wkoncu server).
    Siec hamachi tez nie zawodzi....



    Nie wiem co zrobic, moze jakies pomysły rady ??  Mozliwe ze coś przeoczyłem przy czyms ?!
     
  2. Wert
    Offline

    Wert Znany

    Wiadomości:
    1,453
    Polubienia:
    554
    Punkty:
    268
    W server.properties sprawdź czy masz wpisane ip z hamachi.
     
  3. ssobieraj
    Offline

    ssobieraj Nowicjusz

    Wiadomości:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty:
    8
    Problemy natury zaporowej oraz natury hamachi wchodza w gre :) czasem przy zwyklmym laczeniu sie do "warcrafta" hamachi nie pozwalalo na to, bledy po stronie hamachi.
     
  4. mrLivebox
    Offline

    mrLivebox Nowicjusz

    Wiadomości:
    21
    Polubienia:
    6
    Punkty:
    8
    Dwa pytania:
    Czy to pierwszy raz, kiedy zakładasz serwer?
    Jaki masz system operacyjny?

    Jak mi odpowiesz, to prawdopodobnie rozwiążę twój problem.
     
  5. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    1.Tak, lecz przez ten ,,pierwszy raz" stawiana servera postawilem juz ich dosyć duzo, wczesniej nie miałem servera bukkit tylko jakis sciagniety z googli, ale z tego co juz sam zobaczylem to za duzej roznycy nie ma. Dopiero po wejsciu 1.2.3 wersji dowiedzialem sie ze trzeba server updatowac do tej samej wersji wiec to zrobilem.

    2.Windows 7 Home premium 64 bit java itp update do 64 bit tez.
     
  6. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    TFG-tak wszystko jest dobrze wpisane. Wczesniej juz to pisałem.
     
  7. mrLivebox
    Offline

    mrLivebox Nowicjusz

    Wiadomości:
    21
    Polubienia:
    6
    Punkty:
    8
    Chodzi mi o to, czy już wcześniej stawiałeś serwer Hamachi, który działał i gracze łączyli się z serwerem. Obojętne, czy był to Bukkit, czy inne cholerstwo.
     
  8. mrLivebox
    Offline

    mrLivebox Nowicjusz

    Wiadomości:
    21
    Polubienia:
    6
    Punkty:
    8
    Oto prosty tutorial, który stworzyłem na potrzeby tematu.
    [​IMG]
     
    qwe123 lubi to.
  9. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    Tak zrobiłem juz raz server hamachi, ale go usunałem i postawiłem na nowo. Usunałem pliki ktore odpowiadały za konto na hamachi i teraz mam nowe id. Twoj tutorial jest super :D ale juz mialem to ustawione na Publick Network, i nadal nie widać mojego servera. Mysle ze to jest problem w ich komputerach (dokładnie 2) mozliwe ze ich antyvirusy niechca dopuscic do połaczenie lub windowsdefender/firewall. Pojde jakos w tyg sprawdzic do nich co i jak z ich zapora sieciowa itp. Mozliwe ze to przez ten bukkit server 1.2.3 nie działa bo wczesniej miałem pobrany jakis zwykły server w starej wersji i działalo doszedl update sciagnalem seerver bukkit upgrade gry i servera zrobilem i teraz nie moga sie domnie podłaczyc. Jak myslisz ?
     
  10. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    A propo tutorial bardzo fajny i lubie obrazki :D Ale nie musisz robic takich fajnych wyjasnien :) 4 rok technik informatyk troche pojecia mam co i gdze ^^ pozdro.
     
  11. Wert
    Offline

    Wert Znany

    Wiadomości:
    1,453
    Polubienia:
    554
    Punkty:
    268
    1. Raczek nie ma problemów z łączeniem u klienta z powodu firewalla itd.
    2. Może oni złe ip wpisują.
    3. 4 rok technik informatyk i sobie poradzić nie umiesz?! To troszeczkę dziwne, jestem pewien że większość udzielających się tutaj osób to gimnazjaliści/licealiści i po ogólniaku sobie radzą. Trzeba wykazać tylko trochę inicjatywy i samozaparcia a wszystko sam możesz wykombinować

    / Pozdro xd
     
  12. mrLivebox
    Offline

    mrLivebox Nowicjusz

    Wiadomości:
    21
    Polubienia:
    6
    Punkty:
    8
    Pokaż ten tutorial swoim znajomym, bo oni też zapewne muszą mieć  ustawione w ten sposób Hamachi.
     
  13. qwe123
    Offline

    qwe123 Nowicjusz

    Wiadomości:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty:
    1
    Działa przyczyny były:
    Zle skonfigurowany FireWall na innych komputerach , błąd umnie na switchu błede przydzielanie ip do chamahi(-.-)
    Nortonantivirus trzeba było go odinstalowac całkowicie, (polecam Nod32+fix) , przeskanowanie umnie całego komputera z wirusów. Odinstalowanie chamachi z innego systemu (posiadam 2).

    Po tych operacjach dopiero zadziałalo.
    Pozdro :*
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.